O nama

O nama

Plesni centar “Mimbao” je stvoren 2014. godine sa ciljem širenja i promoviranja Afro-Kubanske kulture te plesova poput: Salsa, Bachata, Kizomba, Merengue i Cha-Cha. U sklopu plesnog centra se provode tečajevi Salse te vikend radionice kroz koje je do sad prošlo nešto više od 400 ljudi u zadnje 2 godine. U suradnji sa Studentskim centrom održan je i besplatni tečaj Salse na kojem je sudjelovalo nešto više od 150 učenika i studenata. Instruktori PC “Mimbao” su dugogodišnji plesači Salse te iza njih stoje već nebrojeni nastupi diljem Primorsko-Goranske županije i okolice. Učili su od svjetski poznatih instruktora po brojnim festivalima Salse te se i danas dalje obrazuju učeći nove stilove plesa te tražeći nove “kreativne” načine učenja svojih tečajaca.

Upoznajte naš tim
Filip Perica

Filip Perica

Filip Perica

Filip Perica

Kreativni voditelj i instruktor u PC ''Mimbao''. Svoju plesnu karijeru započinje 2011. godine u PC ''Salsero'' nakog čega nastavlja sa privatnim edukacijama kod raznih domaćih i inozemnih instruktora. Uz Salsu upisuje i Hip-Hop u plesnom centru K2K pod vodstvom Maje Kereš te upravo tamo otkriva svoju ljubav za plesom te kroji svoj plesni stil pod kojim je danas prepoznatljiv. Veliki fokus prilikom plesa stavlja na kvalitetno vođenje, improvizaciju te muzikalnost. 2013-te godine pokreće Salsu Caliente koja nakon 2 godine mijenja naziv u današnji PC ''Mimbao''. Kroz zadnjih 5 godina pohodi preko 20 festivala Salse, Bachate i Kizombe na kojima uči i ima priliku plesati sa najboljim plesačima/plesačicama. Strast prema plesu pronalazi u pokretu i muzici od kojih je ples sastavljen te ga motivira da svoje znanje i strast prenese drugima u sklopu tečajeva i radionica.

Andrea Lukić

Andrea Lukić

Andrea Lukić

Andrea Lukić

Instruktorica u PC "Mimbao", svoju plesnu karijeru započinje 2011. godine, plešući standardne, a potom latinoameričke plesove. Dvije godine nakon, počinje plesati afrički ples -Kizombu, i upravo tim plesom postaje prepoznatljiva na domaćoj ali i internacionalnoj plesnoj sceni. U svom plesnom stilu najveći fokus pridodaje ženstvenim izolacijama tijela, muzikalnosti te tehničkoj ispravnosti plesanja. Kroz zadnjih 5 godina pohađa veliki broj festivala Salse, Bachate i Kizombe, a ujedno i sudjeluje na istima, kao instruktorica Kizombe. Kroz ljude, zaljubljenike u ovu prekrasnu aktivnost, njihovu želju i ljubav prema plesu, svoje znanje i strast prenaša u obliku radionica Salse, Bachate, Kizombe te Lady Styling grupe.

Naše vrijednosti

Pleši kao da nitko ne gleda

Suština plesa je izraziti se kako mi želimo. Neka gledaju 😉

Strast prema plesu

Dobri plesači nisu dobri samo radi vrhunske tehnike, strast je ono što ih čini dobrim 😉

Pleši iz srca

Plesom istovremeno nalazimo i gubimo sebe.

Join event

Dobiti će te potvrdni e-mail. Ako ga ne vidite, provjerite u Spamu.