Kizomba, misliš Zumba?

Ne, ne mislimo na Zumbu 🙂

Kizomba je nešto sasvim drukčije te ju je najlakše opisati kao Afrički Tango. Rodom iz Angole migrirala je u zapadni svijet gdje se pod modernim utjecajem pretvorila u ono što danas zovemo Kizomba. Uz Kizombu se često povlače pojmovi kao Semba, Tarraxinha i Urban Kiz od kojih su neki izvorni stilovi plesa dok su neki nastali tek u zadnjih par godina fuzijom modernijih stilova plesa.

Često okarakterizirana kao najsenzualniji ples na svijetu, privlači poglede i definitivno stvara gužvu na plesnom podiju. Iako zauzima malo mjesta na podiju i minijaturne pokrete, plesači već nakon jednog plesa imaju osjećaj kao da su otplesali barem 5 brzih Salsi. Duboka muzika prepuna basova i senzualnih ritmova podiže temperaturu te stvara energiju koja se ne može opisati u ovom članku 🙂

Uz modernu Kizombu se nerijetko zna čuti i Semba te tradicionalna Kizomba koja potiče osmjeh i kreativnost pojedinca na plesnom podiju. Zarazna muzika te senzualni pokreti sve više osvajaju srca plesača te se često traži radionica više.

U Plesnom centru “Mimbao”, Kizomba se radi kroz tečaj Salse te kroz zasebne tečajeve i vikend radionice. Instruktori koji vode Kizombu u PC “Mimbao” su dugogodišnji plesači Kizombe te su educirani kod najboljih plesača i instruktora Kizombe na svijetu.

Zanima Vas kako izgleda Kizomba?

Semba?

Pridružite nam se već danas te nam dopustite da Vas uvedemo u ovaj prekrasan svijet Kizombe 🙂


Categories: Kizomba

Tags:, ,

There are 74 comments

Comments are closed.

Join event

Dobiti će te potvrdni e-mail. Ako ga ne vidite, provjerite u Spamu.